Asbest "residentieel"
Asbest "niet residentieel"
Asbest "residentieel"
Asbest "niet residentieel"
Het asbestattest niet residentieel wordt opgemaakt voor winkels, horecapanden, kantoren en andere niet-residentiële gebouwen. Alle "toegankelijke constructies met risicobouwjaar" kunnen aanleiding geven tot een asbestattest.
De finaliteit van het asbestattest kan wel verschillen. In niet-residentiële gebouwen is vaak sprake van een werknemerscontext en heeft de werkgever er baat bij dat het asbestattest ook voldoet aan zijn verplichte asbestinventaris als werkgever.
Wat is een "toegankelijke constructie met risicobouwjaar"? Ook TCR genoemd. >> klik hier
Hoe verloopt een asbestinventarisatie? >> lees het in ons specifiek blog
Asbest "gemeenschappelijke delen"
Het asbestattest gemeenschappelijke delen is een attest dat van belang is bij de verkoop van een appartement of andere woonconstructies met gemeenschappelijke delen. Naast het vereiste asbestattest voor het private gedeelte van een appartement of andere woonunit, is het ook noodzakelijk om een asbestattest gemeenschappelijk delen te hebben. Dit zijn de delen die gedeeld worden door alle mede-eigenaars, zoals in meerdere situaties het dak, de gangen, trappen, liften, stookruimtes, parkeerplaatsen en andere ruimtes.
De exacte beschrijving hiervan vindt u terug in de basisakte, dewelke bij elke situatie met mede eigendom ter beschikking zou moeten zijn.
Voor de gemeenschappelijke delen van panden gaat de verplichting pas in op 1 mei 2025.
Download hier de informatiebrochure.
Hoe verloopt een asbestinventarisatie? >> lees het ons specifiek blog